Cursussen, trainingen en workshops

Het Luisterrijk verzorgt diverse cursussen en trainingen voor kinderen, ouders en leerkrachten op het gebied van faalangstreductie, omgaan met gedragsproblemen of de (motorische) ontwikkeling van kinderen. Daarnaast verzorg ik ook peuter- en kleutergymlessen bij scholen of op kinderdagverblijven.

Vanuit Het Luisterrijk verzorg ik allerlei verschillende workshops voor ouders, leerkrachten, leid(st)ers op kinderdagverblijven, maar ook begeleiders  op woning van ernstig gehandicapten. U kunt denken aan de (motorische) ontwikkeling van kinderen in het algemeen of niet geïntegreerde reflexen in relatie tot ADHD en/of Autisme, maar ook aan de invloed van bewegen op leer- en gedragsproblemen of de invloed vn oogafwijkingen op leer- en gedragsproblemen. Workshops worden afgestemd op de behoefte en de doelgroep. Uiteraard betekent een workshop ook dat U zelf aan de slag gaat en dingen over u zelf ontdekt of kinderen herkent in de beschrijvingen.

Door de nog vrij grote onbekendheid bij leerkrachten, ouders en specialisten met deze materie, wordt veel vertraging in de (motorische) ontwikkeling niet als zodanig herkend en/of gediagnosticeerd met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D of PDD-NOS. Zo ontstaan er met de jaren steeds grotere leer- en/of gedragsproblemen.

Hoe onderscheid je de verschillende problemen en hoe kun je deze kinderen helpen en de rest van de groep toch ook zo goed mogelijk onderwijzen? Doordat in het kader van passend onderwijs meer kinderen met een leer-, ontwikkelings- of gedragsstoornis regulier onderwijs zullen blijven volgen, wordt het ook steeds belangrijker om te onderzoeken hoe je kind en onderwijzer kunt ondersteunen.

Myra Hillebrink is kinder- en jeugdcoach in haar eigen praktijk Het Luisterrijk en gespecialiseerd in ANDERS LEREN.

Duur en kosten van een workshop of lezing zijn afhankelijk van de wensen. Een workshop duurt gemiddeld een dagdeel, maximaal aantal deelnemers 50, prijsindicatie rond de € 300,-, inclusief boeken- en materialentafel. 

Een lezing of workshop boeken bij u op locatie? Dat kan! U kunt contact opnemen met info@het-luisterrijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het juiste antwoord in *