Win een reflexscreening voor jezelf of je kind!

Bij een optimale ontwikkeling van een kind groeien hersenen snel en gaat hij of zij steeds meer bewegen. Hij  rolt, zit, kruipt en loopt. Soms slaan ze echter ontwikkelingsdelen over of ze maken bewegingen maar gedurende een hele korte periode. 

Naast het feit dat reflexen nog actief zijn, doordat de neurologische ontwikkeling van een kind niet optimaal is verlopen, kan het ook zo zijn dat reflexen weer actief worden (bij kinderen en volwassenen) na een “trauma”. Denk bijvoorbeeld aan het oplopen van een whiplash of botbreuk, maar ook langdurig gepest worden kan reflexen opnieuw triggeren. Doordat het lichaam veiligheid zoekt, worden bepaalde reflexen opnieuw “aangezet”.

10410942_1552222315021688_3674347377032264017_n

Bij Het Luisterrijk kan ik aan de hand van een vragenlijst en verschillende testen onderzoeken of en welke reflexen (nog) actief zijn en een behandelings- en oefenplan opstellen. Als reflexen actief zijn, kan gelijk worden begonnen met integreren. Daarna is het de bedoeling dat thuis iedere dag 5 tot 10 min geoefend wordt. Bij een volg

ende afspraak wordt weer getest en eventueel een volgende reflex met eigen oefeningen aangepakt. Meestal zie je snel vooruitgang (14 dagen).Hoe beter en consequenter de oefeningen gedaan worden, hoe beter het resultaat is. De oefeningen zijn tijdelijk, maar de vooruitgang is blijvend. 

Je kunt nu bij het Luisterrijk een gratis screening winnen. Ga naar www.facebook.com/HetLuisterrijk en vertel me voor wie en waarom je graag een screening zou willen winnen!! Op 15 mei maak ik de winnaar bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het juiste antwoord in *