Het Ontwikkelingslab

Ontwikkelingslab van Bodymap

Ontwikkelingslab van Bodymap

Het Ontwikkelingslab van Bodymap brengt de bewegingsontwikkeling van kinderen in beeld. Alle flesjes van het ‘lab’ staan voor specifiek ontwikkelingsvaardigheden. Alle kinderen moeten dus spelenderwijs, in de echte wereld, heel veel bewegingservaring opdoen. Zo kunnen zij hun flesjes vullen en vaardigheden automatiseren.

Als kinderen voldoende (divers) spelen en bewegen gaan de flesjes zich vullen met “vaardigheden” en gaat uiteindelijk de dop op de fles. Dan is de vaardigheid geautomatiseerd. En automatiseren is nodig om meer complexe vaardigheden te kunnen aanleren. Als alle flesjes van het lab gevuld zijn… kunnen we de geheime formule brouwen om vlot te leren schrijven, rekenen, lezen, concentreren, goed bewegen enz. Belangrijke Bodymapregel: Ervaren om te bewaren

Het Luisterrijk gaat in september starten met een bewegingsgroepen voor peuters en kleuters gebaseerd op het ontwikkelingslab. Als je je kind voor deze activiteit wilt inschrijven kan dat vanaf dit moment via info@het-luisterrijk.nl Als je hierbij je voorkeursdag en tijd aangeeft, ga ik daar zo veel als mogelijk rekening mee houden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul het juiste antwoord in *