SamenSporten/SamenJudo

SPORTEN VOOR KINDEREN EN JONGEREN MET EN ZONDER BEPERKING

Er is toch niets leuker dan samen spelen, bewegen en sporten! Ontdek dat het kan en ervaar het plezier. Kinderen met en zonder beperking sporten samen bij SamenJudo! en SamenSporten 2016!

Samenwerken en grenzen verleggen

Op 9 februari 2016 is voor het eerst het project SamenJudo gestart.

Op 29 maart start SamenSporten editie 2016. Voor SamenSporten kun je je nog opgeven als deelnemer, maatje of vrijwilliger.

 

Met judo en atletiek train je het hele lichaam. Maar wellicht belangrijker is dat kinderen met elkaar leren omgaan, zich leren beheersen en een gezond zelfvertrouwen ontwikkelen. Ze ontdekken hun eigen mogelijkheden en het overkomen van hindernissen.  

Trainen gebeurt op een gevarieerde manier, waarbij plezier en veiligheid voorop staan. De judotrainingen worden verzorgt door Rick en David, deskundige meesters. Atletiek training wordt ondermeer gegeven door Lorenzo, Rianne en Arnold van AV’40 en Bruun vanAV Koplopers. De projecten worden begeleid door Myra Hillebrink en SamenJudo ook door Ilja van der Meijden, beide kinder- en jeugdcoach.

Doel van SamenSporten/SamenJudo is kinderen met een (lichte) beperking (lichamelijk, verstandelijk, chronisch) te laten ervaren hoe leuk het is om (samen) te sporten. Het langere termijn doel is om ze te laten sporten bij een reguliere sportvereniging naar eigen keus!

 Samen, beweegmaatjes

20131004_Special_Heroes_046De buddykoppels zijn een belangrijk aspect van SamenSporten/SamenJudo. De buddy, een kind van ongeveer gelijke leeftijd, speelt een essentiële rol in de begeleiding en het beweegplezier! SamenSporten/SamenJudo is voor alle deelnemers stimulerend voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit wordt verder oa vormgegeven door het maken van een smoelenboek, samen nog iets drinken na de training en bij iedere training worden foto’s gemaakt, waardoor thuis makkelijker verteld kan worden. Beweegmaatje worden gestimuleerd om te denken in mogelijkheden en zullen grenzen verleggen. Het is een pré als zij judo-ervaring hebben of aan atletiek doen, maar het hoeft niet. Minimumleeftijd voor maatjes is 8 jaar.

 Praktisch

SamenJudo: De trainingen zijn op dinsdag 9 en 16 februari,1, 8, 15 en 22 maart 2016 van 16:00 tot 17:00 uur. De afsluiting is op 1 april om 17:00u en wat we gaan doen, is nog een verrassing.

Locatie: Er wordt getraind in de Okidojo van het Sportcentrum TU-Delft, Mekelweg 8, 2628CD te Delft.

SamenSporten: de trainingen zijn op dinsdag 29 maart, 5, 12,19 april en 3 mei voor de jongste groep (14-) van 16:00u tot 17:00u en voor de oudere groep 14+ van 18:00u tot 19:00u. Op donderdag kan er extra worden getraind voor de 5 en 10 km van 18:30u tot 19:30u.

Locatie: Sportring 12, Delft op en bij de baan van AV’40 

Kosten: Voor 5 trainingen SamenSporten en deelname aan de Trompper Optiek GoldenTenLoop, incl. begeleiding, betaal je € 40,-. (Als beweegmaatje zijn er geen kosten) Mochten de kosten je tegenhouden om deel te nemen, neem dan ajb contact op dan zoeken we samen naar een oplossing.

Aanmelden via info@het-luisterrijk.nl Ook als u denkt dat u ons op een andere manier zou kunnen helpen, neem dan alstublieft contact met ons op. Wij zijn graag bereid om het project verder toe te komen lichten.

SamenSporten/SamenJudo wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK en Stichting Samen Delft.